Afleidingen bij jongeren in het verkeer

 

Een rijvaardigheidstraining is het begin!

Onze cursussen zijn namelijk gericht op het bewust worden van de gevaren in het verkeer met als doel het leren herkennen en vermijden van ongelukken. Veilig thuis komen willen we namelijk allemaal! In een cursus is er de mogelijkheid om een veilige omgeving te zien wat er mis kan gaan en hoe je dat moet voorkomen. Hoe een noodstop gemaakt zou moet worden en een zogenaamde ‘sportieve rijstijl’ fataal kan zijn bij gladheid en hoge snelheid. Onze trainingen zijn een kennismaking met hoe het mis kan gaan en bieden jou als deelnemer de mogelijkheid om jouw verkeersinzicht en zelfinzicht zo te trainen.

Daarnaast wordt er tijdens de cursus benadrukt dat afleiding een kwestie van kiezen is. Pak je de telefoon wel of niet? Als je weet wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je een paar seconden niet op de weg gefocust bent, dan denk je daar anders over na. De overmoed die sommige bestuurders hebben ‘dat zij dat wel kunnen’ is misplaats. Geen enkele bestuurder, hoe goed dan ook, kan blind rijden. Beseffen dat je door afleiding je eigen veiligheid en dat van andere verkeersdeelnemers in gevaar brengt kan helpen om de volgende keer die afleidingen te weerstaan.

Want als je aan het eind van de dag met de auto naar huis rijdt zullen je vaardigheden als bestuurder misschien niet lichtjaren verbeterd zijn. Maar je bent je wel bewuster van wat voor een invloed jouw keuzes en jouw rijgedrag op jouw eigen veiligheid, maar ook zeker op die van de andere verkeersdeelnemers heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.