Veelgestelde vragen

Rijvaardigheidscentrum Lelystad heeft de meest gestelde vragen mét antwoorden over de aangeboden rijtrainingen voor je op een rijtje gezet. 

Vragen over een training of reeds gemaakte boeking?

Mail ons

Algemene vragen

Wat is een slipcursus?

De naam zegt het eigenlijk al. Een slipcursus bestaat uit één of meerdere onderdelen waarbij je leert wat je moet doen tijdens gevaarlijke situaties op de weg. Bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad heb je keuze uit verschillende cursussen met een auto, motor of caravan. Je wordt hierbij begeleid door ervaren en professionele instructeurs die je alles leren over slippen. Tijdens de cursus rijdt je op een prachtig parcours in Lelystad. 

Wat is het verschil tussen Slipcursus 3.0 en Slipcursus 4.0?

Tijdens beide slipcursussen leer je de auto kennen en beheersen in een veilige omgeving. Bij Slipcursus 3.0 leer je bijvoorbeeld unieke onderdelen zoals de helling en de plaat. Bij Slipcursus 4.0 leer je het mogelijke en onmogelijke van een auto. Dit is maar een kleine greep van de inhoud van beide slipcursussen. 

Mag ik als 17-jarige deelnemen als ik een rijbewijs heb?

Dit is zeker mogelijk! Als je een geldig rijbewijs hebt en in bezit bent van een 2toDrive kaart mag je meedoen aan de slipcursus. De begeleider op je 2toDrive kaart dient dan ook deel te nemen aan de slipcursus als bijrijder. 

Waarom een slipcursus?

Tijdens een slipcursus leer je hoe je moet omgaan met bepaalde weer en wegomstandigheden. Je gaat aan de slag met unieke onderdelen en onder begeleiding van de beste instructeurs van Nederland leer jij de auto kennen en beheersen in een veilige omgeving. Na de slipcursus ga je zelfverzekerder de weg op!

Is een rijvaardigheidstraining geschikt voor mindervalide?

Het deelnemen aan een rijvaardigheidstraining kan ook als u mindervalide bent. Uiteraard dient u wel in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wij raden u dan wel aan om deel te nemen aan de dagtraining met eigen auto. Bent u mindervalide? Geeft dit aan in het opmerkingenveld van ons boekingsformulier en wij zorgen ervoor dat de theorie etc. op de begane grond gegeven wordt. Helaas beschikken
wij niet over een lift in het gebouw en bevindt ons restaurant zich op de eerste etage, maar wij brengen met alle liefde u een kopje koffie/thee en serveren ook uw eventuele lunch op de begane grond.

Ik ben verhinderd en kan niet naar de rijvaardigheidstraining komen, wat nu?

Op al onze boekingen zijn onze algemene voorwaarden (link naar algemene voorwaarden) van toepassing, helaas is het niet mogelijk om op (zeer) korte termijn te annuleren of te verplaatsen. Wel kunt u er voor kiezen om iemand anders in uw plaats naar de rijvaardigheidstraining te laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rclelystad.nl met uw naam en de naam van de vervanger duidelijk vermeld in de mail.

Ik ben ziek en kan niet naar de rijvaardigheidstraining komen, wat nu?

Op al onze boekingen zijn onze algemene voorwaarden (link naar algemene voorwaarden) van toepassing, helaas is het niet mogelijk om op (zeer) korte termijn te annuleren of te verplaatsen. Wel kunt u er voor kiezen om iemand anders in uw plaats naar de rijvaardigheidstraining te laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rclelystad.nl met uw naam en de naam van de vervanger duidelijk vermeld in de mail.

Boeking gerelateerde vragen

Tot wanneer kan ik mijn boeking annuleren?

Tot wanneer je de boeking kunt annuleren kun je terugvinden in de algemene voorwaarden.

Kan ik een slipcursus cadeau geven?

Het is zeker mogelijk om een slipcursus cadeau te geven. Dit is niet alleen een leuk en uniek cadeau, maar ook erg leerzaam. In het bestelformulier kan je aangeven welke slipcursus je cadeau wil geven. 

Maak ik tijdens de training gebruik van handgeschakelde auto's?

We hebben naast een aantal handgeschakelde auto’s ook een automaat beschikbaar. Wil je de training in een automaat volgen? Dan kun je dat aangeven in het opmerkingenveld van het boekingsformulier.

Mag ik toeschouwers meenemen naar de slipcursus?

Als gevolg van de maatregelen omtrent het Covid-19 virus kunnen wij helaas met ingang van 1 juni 2020, voor onbepaalde tijd, alleen deelnemers van de training toelaten binnen onze locatie. Het is helaas niet meer mogelijk om mee te komen naar de training als toeschouwer.

Waarom is een cadeaubon 10 euro duurder dan de training zelf?

De cadeaubon is 10 euro duurder omdat hier verpakkings-, afhandelings- en verzendkosten bij komen. Wij sturen dan een cadeaudoosje op met de cadeaubon, een kortingsbon voor de kartbaan en een magazine daar in. De ontvanger kan dan met de cadeaubon zelf een datum prikken voor de training.

Mijn cadeaubon verloopt bijna maar er staat geen beschikbare datum meer gepland voor de vervaldatum, vervalt mijn cadeaubon?

Een cadeaubon is 12 maanden geldig, echter kunt u tot 12 maanden na de uitgifte van de cadeaubon een training inplannen. Dit kan dus ook een training zijn die 3 maanden later dan de vervaldatum plaatsvindt. Als u maar voor de vervaldatum van uw cadeaubon een datum geprikt heeft.

Is het mogelijk om een slipcursus met kartarrangement te boeken als particulier?

Helaas is dit niet mogelijk. Een slipcursus met kartarrangement is alleen beschikbaar voor groepen. Komt u met meer dan 8 personen, vraag dan een offerte op voor dit arrangement.

Ik heb een training geboekt maar ik kan niet op de geboekte datum, kan ik omboeken?
Op al onze boekingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, u kunt onder voorwaarden omboeken/annuleren. Kijk hiervoor in onze algemene voorwaarden. helaas is het niet mogelijk om op (zeer) korte termijn te annuleren of te verplaatsen. Wel kunt u er voor kiezen om iemand anders in uw plaats naar de rijvaardigheidstraining te laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rclelystad.nl met uw naam en de naam van de vervanger duidelijk vermeld in de mail..

Toeschouwers

Kan ik mee om te kijken naar de rijvaardigheidstraining?

Het is mogelijk om als toeschouwer mee te komen naar ons Rijvaardigheidscentrum, echter verzoeken wij u wel ons Covid-19 protocol door te nemen voordat u naar onze locatie komt. Daarnaast vult u bij binnenkomst een gezondheidsverklaring in, dit formulier dient t.b.v. een eventueel contactonderzoek van de GGD. Toeschouwers kunnen helaas niet meerijden in de auto en het is verboden om de slipbaan te betreden. Vanaf ons restaurant op onze 1e etage kunnen toeschouwers de training op veilige en gepaste afstand volgen.

-> Lees hier ons Covid-19 protocol

Is het mogelijk om foto’s te maken tijdens de rijvaardigheidstraining?

Het is mogelijk om foto’s te maken, echter is het niet toegestaan om de slipbaan te betreden. U kunt vanaf ons restaurant op onze 1e etage de training op veilige en gepaste afstand volgen en desgewenst foto’s maken. Als u als fotograaf mee komt verzoeken wij u wel ons Covid-19 protocol door te nemen voordat u naar onze locatie komt. Daarnaast vult u bij binnenkomst een gezondheidsverklaring in, dit formulier dient t.b.v. een eventueel contactonderzoek van de GGD. Toeschouwers/fotografen kunnen helaas niet meerijden in de auto en het is ten strengste verboden om de slipbaan te betreden.

-> Lees hier ons Covid-19 protocol

Ik kom mee naar de rijvaardigheidstraining, is er mogelijkheid om mijn laptop mee te nemen en bij jullie te werken?

Dit is mogelijk. Wij hebben een aantal flexplekken beschikbaar. Tegen een gereduceerd tarief (€ 10,00 per dagdeel/€ 15,00 per dag) kunt u gebruik maken van een flexplek met toegang tot en gebruik van stroom en ons Wifi netwerk. Wij hebben in totaal 4 flexplekken beschikbaar.

Reis informatie

Is het goed te bereiken met de auto?

Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is zeker goed te bereiken met de auto. Bij ons op het terrein hebben wij een ruime parkeergelegenheid waar je gratis kan parkeren.

Is het goed te bereiken met het OV?

Wij raden je aan om met eigen vervoer te komen. Het is mogelijk om met de bus te komen, maar vanaf de dichtstbijzijnde bushalte is het nog 40 minuten lopen. Vanaf het station Lelystad Centrum is het wel mogelijk om met de taxi te komen! 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op! 

Interesse in een cursus?

Tof, dat je interesse hebt in een cursus! De cursussen van Rijvaardigheidscentrum Lelystad zijn voor automobilisten van elk niveau een echte aanrader.

Bekijk trainingen