Top 5 verkeersongelukken

Ondanks dat veel mensen tegenwoordig thuiswerken stijgt het aantal verkeersongelukken in Nederland elk jaar. Er zijn verschillende verkeersongevallen oorzaken voor dit aantal. De oorzaken van deze ongevallen verschillen uiteraard. Hierbij kun je denken aan: Bellen, eten en door rood rijden, maar wat zijn nou eigenlijk de meest voorkomende auto-ongelukken in Nederland? Wij vertellen er alles over in deze blog.

Meest voorkomende auto-ongelukken

Wist je dat de meeste verkeersongelukken in Nederland bestaan uit een achter-aanrijding? Ook wel een kop staart botsing genoemd. Hierbij botst een auto met zijn voorkant tegen de achterkant van de voorganger. Op plek twee staat een voor-aanrijding, gevolgd door een kettingbotsing, zijaanrijding en één procent van de verkeersongelukken in Nederland is onbekend. Maar wat zijn de meest voorkomende verkeersongevallen oorzaken en wat kun je doen om gevaarlijke situaties te voorkomen?

Bellen in de auto

Ondanks dat het verboden is bellen, ook vandaag de dag, veel mensen in de auto. Verkeersongelukken door mobiel komt dan ook vaker voor dan je in de eerste instantie misschien denkt. Door te bellen in de auto is je reactievermogen een stuk trager en ben je simpelweg minder alert. Zit je voor je werk veel in de auto en moet je veel bellen? Bel dan altijd met een carkit. Kan dit niet? Stop dan even bij een tankstation om een belletje te plegen en ga vervolgens zonder telefoon veilig de weg op.

Eten tijdens het rijden

Eet je wel eens even snel een broodje onderweg? (dit kan er dan uit: naar werk?) Dat lijkt natuurlijk de perfecte oplossing als je geen tijd hebt om dit thuis te doen, maar als je aan het eten bent tijdens het rijden heb je minder aandacht voor het verkeer. Ook als je trek hebt ben je minder alert op de weg. De juiste oplossing? Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt voordat je de weg op gaat.

Achterliggend verkeer in de gaten houden

Zeker als het druk is op de weg houd je automatisch het verkeer achter je in de gaten via de drie spiegels. Toch is dit niet altijd even veilig. Door veel bezig te zijn met het achterliggende verkeer kan je snel afgeleid raken. Hierdoor let je een stuk minder op jouw voorgangers wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Door regelmatig achteruit én vooruit te kijken weet je precies wat je kan verwachten. Voorkom onaangename verassingen in het verkeer door ten alle tijden alert te zijn!