Off-road of 4×4?

Achter op het 10 hectare grote terrein van Rijvaardigheidscentrum Lelystad ligt een zogenaamd off-road terrein. Een, vinden wij, zeer ondergewaardeerd en te weinig gebruikt stukje natuur die zich bij uitstek leent voor off-road of 4×4 rijden, maar wat is eigenlijk het verschil?

Het verschil tussen off-road of 4×4 rijden

Het is vrij simpel, namelijk het rijden van off-road kan heel goed met een 4×4 auto maar je hoeft niet persé in een terreinwagen te rijden om off-road te rijden. Er zijn tegenwoordig ook heel veel SUV’s die terreinhulpsystemen aan boord hebben om het rijden op moeilijk begaanbaar terrein of op onverharde ondergrond, makkelijker te maken. Het is overigens niet aan te raden om jouw SUV direct het bos in te sturen, maar bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad ligt een oefenterrein dat geschikt is voor zowel 4×4 auto’s als SUV’s met (beperkte) terreinhulpmiddelen. Ons off-road terrein is een zeer geschikt terrein voor zowel de beginner als gevorderde offroader. Het terrein en onze instructeurs bieden uitdaging voor zowel klassieke terreinwagens als SUV’s met terreinpacks.

Onderdelen off-road terrein

Zoals gezegd is ons terrein geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren off-roaders. Met haar steile helling, Belgisch weggetje en een heuse treinrails, waan je je tijdens de training niet in de Lelystadse polder. Het terrein is met veel zorg en aandacht aangelegd door gepassioneerde ruw terrein rijders en wordt regelmatig voor evenementen van bijvoorbeeld terreinwagen importeurs gebruikt voor introducties van nieuwe modellen.

Ruw terrein training met motoren

Ook is ons off-road terrein geschikt voor motortraining. Je hoeft niet in bezit te zijn van een cross of enduro motor om op ons terrein het rijden op het onverharde te leren. Sterker nog daar is ons terrein niet voor bedoeld en dit kun je beter doen bij onze buren, motorcross club MC Flevoland (http://www.mc-flevoland.nl/) Bij ons kun je binnen gecontroleerde en veilige omgeving de basis leggen om met jouw motor op onverhard terrein te rijden. Goed als uitbreiding van jouw voertuigbeheersing en een spannend uitje tegelijk. Ons terrein is geschikt voor de meeste (sportieve) straatmotoren, helaas is het minder geschikt voor de grote tourmotoren en/of choppers.

Zakelijke 4×4 rijders

Naast de mensen die voor hun plezier in een auto rijden met vierwielaandrijving, zijn er ook nog veel mensen die beroepsmatig in een all terrain wagen rijden. Denk bijvoorbeeld aan de Waterschappen, Provincies of Rijkswaterstaat, maar ook de Landschapsbeheerders of Staatsbosbeheer en zo zijn er natuurlijk meer bedrijven waarvan hun medewerkers in een 4×4 auto of SUV met terreinhulpmiddelen rijden. Ook voor hen biedt Rijvaardigheidscentrum Lelystad trainingen aan met hun eigen voertuigen, eventueel gecombineerd met een training op de slipbaan. Waarom bedrijven bij ons moeten komen voor een rijvaardigheidstraining lees je in onze eerdere blog over ‘werken aan verkeersveiligheid’.

Onbekend maakt onbemind

Wij horen u denken ‘als het terrein zo gaaf is waarom wordt het dan niet vaker ingezet voor trainingen?’ Dat vragen wij ons dus ook af en daarom deze blog. Onbekend maakt onbemind luid het gezegde en eerlijk gezegd denken wij dat de meeste off-road clubs of andere ruw terrein lovers gewoon simpelweg niet weten dat dit mooie stukje Lelystad op ons terrein verscholen ligt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie, een rondleiding of vraag direct een offerte op voor uw training

Offerte aanvragen