Nog nooit was tanken zo duur als nu!

Nog nooit was tanken zo duur

Het kan je eigenlijk niet ontgaan zijn dat de tankprijzen op dit moment ontzettend gestegen zijn. Alles wordt duurder, dus ook de benzine prijzen. Maar waarom is de benzine prijs zo enorm gestegen? En hoe kun je brandstof besparen? Je leest er alles over in deze blog!

Waarom is de benzine prijs zo gestegen?

Je zult jezelf vast en zeker afvragen waarom de actuele tankprijzen zo hoog zijn. Ondanks dat je hier hoogstwaarschijnlijk niet heel blij van wordt, is er wel een reden voor. De olie die gebruikt wordt voor het maken van benzine komt is een grondstof die niet oneindig. En des te groter de vraag wordt naar deze schaarse grondstof des te waardevoller het wordt.

Brandstof besparen met deze handige apps

De tankprijzen kunnen per benzinestation soms tot wel 10 tot 30 cent per liter verschillen. Door de actuele tankprijzen via een brandstof app in de gaten te houden, zal je direct verschil merken in jouw maandelijkse uitgaven. Kijk ook vooral in je eigen woonomgeving welk benzinestation het goedkoopst is of waar er nog wel een aanbiedingen zijn. Het goedkoopste tankstation onderweg vind je met apps zoals de ANWB onderweg, WAZE, MKB Brandstof en Direct lease.

Ga voor het goedkoopste tankstation onderweg

Wil je ook zonder een brandstof app het goedkoopste tankstation onderweg kunnen vinden? Kies dan altijd voor de prijsvechters. Ketens als Tango, Supertank en Sakko concurreren namelijk echt op het gebied van prijs. Extra tip: schrijf je in voor de nieuwsbrieven van deze tankstations en houdt actiedagen in de gaten. Hierdoor bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

Pas je rijstijl aan

Naast het installeren van een handige brandstof app, kan het aanpassen van je rijstijl ook helpen om brandstof te besparen. Vooral het nieuwe rijden kan hier goed bij helpen. Door een rijstijl te hanteren waarbij je goed anticipeert, snel opschakelt, ver vooruitkijkt en de motor niet stationair laat draaien, verbruik je tien tot twintig procent minder brandstof. Daarnaast is het verstandig om wanneer mogelijk de auto zo veel mogelijk te laten uitrollen in zijn versnelling, dat zijn namelijk meters die je maakt zonder ook maar 1 druppel benzine te gebruiken.