Last van beslagen autoruiten? Zo voorkom je ze

beslagen autoruiten

Iedereen heeft er wel eens last van: beslagen autoruiten. Dit is niet alleen erg vervelend, het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen als je niet weet hoe je hiervan afkomt. Heb jij regelmatig last van beslagen autoruiten? Wij vertellen je hoe dit zo snel mogelijk weg kan halen of, nog beter, voorkomen!

Waarom beslaan autoruiten?

Voordat we je een aantal handige tips geven, is het goed om te weten waarom autoruiten beslaan. Je autoruiten beslaan omdat de warme en vochtige lucht van binnen in aanraking komt met de koude ruiten van de auto, waardoor er condens ontstaat. Heel lastig en natuurlijk ook heel gevaarlijk als je niks door je ruiten kan zien.

De airco aanzetten

Ondanks dat het buiten koud is, kan het helpen om de airco aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat de lucht droger wordt, waardoor er geen condens ontstaat. Richt de blazers van de airco vooral op de voorruit en doe je zonnekleppen naar beneden, dan zijn je ruiten sneller schoon.

Autoruiten van binnen schoonmaken

De auto van buiten schoonmaken doen we allemaal wel, met enige regelmaat. Maar hoe vaak maak jij je auto van binnen schoon? De binnenkant van jouw auto is namelijk net zo belangrijk als de buitenkant. Wist dat als je de voorruit met ontvetter schoonmaakt, je minder snel last hebt van beslagen ramen?

Versleten rubbers vervangen

Het kan geen kwaad om met enige regelmaat zelf je auto een kleine onderhoudsbeurt te geven. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de rubbers van ramen en portieren. Wanneer deze rubbers versleten zijn, sluiten de ramen en portieren namelijk niet goed. Hierdoor kan er sneller vocht in de auto komen.