Caravantraining, meer rust en controle

Campers in opmars

Wil jij meer rust en controle ervaren tijdens het rijden met een caravan? Dat kan! Tijdens een caravantraining zal je, onder begeleiding van ervaren instructeurs, leren hoe je zelfverzekerd en veilig de weg op kan gaan. Erg handig als je een vakantie met caravan op de planning hebt staan of als je jouw geheugen even wilt opfrissen. Maar wat leer je precies tijdens een cursus aanhangwagen rijden? En is een caravantraining wel iets voor mij?

Van spiegelinstelling tot parkeren

Tijdens een cursus aanhangwagen rijden worden verschillende punten behandeld. Hierbij kun je denken aan de juiste belading, kogeldruk, achteruitrijden, parkeren, bijzondere manoeuvres uitvoeren en op de juiste manier reageren bij slingeren en snelheid. Er komt namelijk veel kijken bij het rijden met een caravan. Het is dan ook heel anders dan het rijden met een auto. Je hebt niet alleen te maken met extra gewicht, je zal bepaalde manoeuvres ook nog eens op een andere manier moeten uitvoeren. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen, die bijvoorbeeld op vakantie gaan met de caravan, investeren in een cursus aanhangwagen rijden.

Caravan training: is het geschikt voor mij?

Maar voor wie is een cursus aanhangwagen rijden geschikt? Een caravantraining is geschikt voor iedereen die zelfverzekerder de weg op wil gaan als zij met een caravan rijden. Tijdens een cursus aanhangwagen rijden leer je dan ook echt behendiger worden en zullen er diverse ontwikkelpunten worden aangepakt. Samen met ervaren instructeurs bespreek je van tevoren dan ook waar jouw ontwikkelpunten liggen. Op basis van deze informatie kan er een persoonlijk plan opgesteld worden waarmee je in de training direct aan de slag gaat!

Veiligheid staat voorop

Uiteindelijk is het doel natuurlijk ervoor zorgen dat jij veilig en zelfverzekerd de weg op kunt gaan met een caravan. Het rijden met een caravan is niet altijd even makkelijk. Al helemaal als je het niet gewend bent om met iets achter je auto te rijden.(waarom staat deze zin hier?) Stel je voor dat je voor het eerst naar Zuid-Frankrijk gaat rijden met een caravan achter de auto, zonder dat je hier enige ervaring mee hebt. Hierdoor kunnen er gevaarlijke en vervelende situaties ontstaan waar je niet op zit te wachten tijdens jouw vakantie. Onze professionele instructeurs beschikken over jarenlange ervaring waardoor zij jou van begin tot eind op een veilige manier kunnen helpen.