Uitnodiging mini-symposium

Dinsdag 3 oktober 2023
Rijvaardigheidscentum Lelystad

De risico’s van Verkeersveiligheid.

Bedrijven zijn steeds vaker verantwoordelijk voor handhaving van maatschappelijke normen. Kijk bijvoorbeeld naar Shell, dat onlangs door Milieudefensie in een rechtszaak is gedwongen om zich zelfstandig aan de CO2-normen te houden op basis van ‘onrechtmatige gevaarzetting’. Of het onfortuinlijke geval in Duitsland, waar een automobilist die iemand dood reed bij 140 km/h in de bebouwde kom veroordeeld werd voor moord. Dat zijn mogelijk precedenten voor verkeersveiligheid: als u weet hebt (of behoorde te weten) van gevaarlijke chauffeurs in uw wagenpark, loopt u de kans om persoonlijk te worden vervolgd. In de rechtbank, maar zeker ook in de publieke arena.

Tijdens het mini-symposium wordt vanuit vier verschillende perspectieven over deze nieuwe ontwikkeling gesproken:

  • Juridisch (door Bram Moszkowicz)
  • Politiek (door Frits Wester)
  • Preventie (door Collin Bell van VerkeersVeiligheids Groep Nederland)
  • Verzekeringen (door Chris Trip van Self-insurance Group)

Aansluitend biedt een uniek consortium, bestaande uit de VerkeersveiligheidGroep Nederland, Crossyn Automotive, Conneqtech en de Self Insurance Group, u concrete oplossingen om risico’s van verkeersonveiligheid eenvoudig te vermijden. Oplossingen die u bovendien grote besparingen kunnen opleveren. Hierna is er natuurlijk een hapje en een drankje, maar bovenal: ervaar zelf hoe u een noodstop maakt onder moeilijke omstandigheden, en wat appen met u doet als u achter het stuur zit. VVGN organiseert deze activiteiten op professionele wijze waardoor u deze leerzame middag afsluit met een aantal impactvolle en vermakelijke ervaringen!

Programma mini-symposium

14:00 uur Ontvangst

14:30 Start programma en paneldiscussie

16:30 Hapje en Drankje, gevolgd door

17:00 Rijvaardigheidstrainingen op het circuit!

Sprekers en panelleden

Bram Mosckowitcz

Bram Mosckowitcz duidt op de hem bekende wijze de nieuwste ontwikkelingen in rechtspraak ten aanzien van bedrijfsmatige mobiliteit. “Hoe minder wetgeving, des te kwetsbaarder de positie van de werkgever.” Tijdens het event van 3 oktober aanstaande gaat Bram in op de vraag hoe het strafrecht definitief zijn intrede heeft gedaan in wagenparkbeheer. Mosckowitcz schetst wat de gevolgen voor uw onderneming of zelfs hun bestuurders persoonlijk kunnen zijn, hoe zoiets in zijn werk gaat en welke maatregelen u hiertegen kunt nemen.

Frits Wester

Frits Wester zal de middag begeleiden, hij zal Bram en de panelleden uiteraard challengen, maar ook zijn eigen, ongezouten mening geven over de rol van de politiek en waarom dat zulke onvoorspelbare consequenties heeft voor u als bestuurder van een organisatie.

Collin Bell

Collin Bell gaat in op de rol van de techniek in auto’s en waarom enerzijds technieken die menselijk leed kunnen opsporen en voorkomen ‘op de plank blijven liggen’ en anderzijds waarom alle techniek van de wereld het menselijk gedrag niet kan compenseren. En wat u kunt doen om uw verantwoordelijkheid (voldoende) te nemen.

Chris Trip

Chris Trip vertelt vanuit zijn jarenlange ervaring als verzekeraar over hoe de verzekeringsindustrie omgaat met verzekerbaarheid van vloten, preventie en portefeuillesturing. En hoe het komt dat verzekeraars nalaten om u te beschermen tegen de niet-financiële gevolgen van ongevallen.

New Interior Collection

Ervaar hoe het beter kan!

Een uniek consortium tenslotte, bestaande uit de Verkeersveiligheid Groep Nederland, Crossyn Automotive, Conneqtech en de Self Insurance Group heeft de handen ineengeslagen en biedt u concrete oplossingen om deze gevaren eenvoudig te vermijden. Oplossingen die u bovendien grote besparingen kunnen opleveren. Kom naar de middag en laat u verrassen door een uiterst innovatief concept waar automobiel Nederland als zo lang op moest wachten.

Aansluitend is er natuurlijk een hapje en een drankje, maar bovenal: Ervaar zelf hoe u een noodstop maakt onder moeilijke omstandigheden, en wat appen met u doet als u achter het stuur zit. VVGN organiseert deze activiteiten op professionele wijze waardoor u deze leerzame middag afsluit met een aantal impactvolle en vermakelijke ervaringen!

Locatie

VVGN Trainingscircuit

Talingweg 120

8218 NX Lelystad