Tip 1. Blijf thuis

Blijf of werk je vanuit huis? Denk er dan wel aan dat je jouw auto op een veilige plek parkeert. Storm schade valt namelijk vaak niet onder de  verzekering.

Niet iedereen kan thuis werken, dus voor degenen die toch de weg op moeten de volgende 4 tips.

Tip 2. Twee handen aan het stuur

Zorg dat je zoveel als mogelijk jouw stuur met 2 handen vasthoudt. We bedoelen niet dat je er kramp  van in je handen moet krijgen, dus blijf ontspannen  autorijden. Zo kun je het beste reageren op windstoten en luchtdruk verplaatsing van passerende vrachtauto’s.

Tip 3. Blijf thuis

Ga niet met een caravan of hoge auto de weg op. Bussen en aanhangers maken je kwetsbaarder bij harde wind. Toch onderweg met een busje of aanhangwagen? Pas dan je snelheid extra aan.

Hou de verkeersinformatie goed in de gaten en mijd dijken en/of sluizen.

Tip 4. Storm en regen

Als er naast harde wind ook nog veel regen valt is het extra gevaarlijk. Verlaag je snelheid en zorg dat je goed zichtbaar bent, dus zet jouw licht aan en als het nodig is (minder dan 50 meter zicht) ook jouw mistlicht. Houd voldoende afstand tot je voorganger!

Tip 5. Pas op voor plassen

Plassen op de weg? Rijd daar rustig doorheen. Door een waterlaagje tussen de band en het wegdek kan de auto (korte tijd) onbestuurbaar worden. Dit gebeurt vaak al je te hard door een plas rijdt. De auto gaat dan glijden en komt in de slip.

Tip 6. Pas jouw snelheid aan!
Dit is eigenlijk altijd het beste advies bij (extreem) slecht weer. Anticipeer op de omstandigheden door jouw snelheid te verlagen. Zorg daarnaast voor voldoende afstand zodat je in onverwachte situaties tijd hebt om te reageren.