De kracht van herhaling

De NS is in 2018 en 2019 op ons rijvaardigheidscentrum geweest voor een rijvaardigheidstraining die de rijvaardigheid verbeterd en waarbij geleerd wordt anticiperend te rijden en het voorkomen van slippen.

“Een echte eye-opener is de vertaling van snelheid naar remweg. Één van de doelen van de training was het vergroten van de bewustwording van de gevaren op de weg met name bewustwording van de snelheid in combinatie met reactietijd bij het remmen. Veel mensen hebben geen idee wat een auto, met zijn gewicht, teweeg kan brengen aan letsel als je moet stoppen. Bij het remmen met grote snelheid bleek dat we toch te voorzichtig de rem intrappen. Ook het verschil tussen zomer en winterbanden was een goede test. Het uitwijken voor de waterstralen met 80 km per uur was een verassend onderdeel van de training.”

Wij vroegen waarom de NS het belangrijk vindt om op herhaling te komen.
“Voor onze monteurs die dagelijks op de weg zitten is het belangrijk dat zij anticiperend leren rijden, vooral het afstand nemen van de voorganger is een aandachtspunt. Omdat mensen geneigd zijn terug te vallen in oude verkeerde gewoontes, zit de kracht in herhaling. Dit was de tweede keer dat wij een training volgde bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad en wij zijn van mening dat dit door herhaling bijdraagt aan een blijvende gedragsverandering in het dagelijks verkeer.”

J.J. Vrenegoor / NS treinmodernisering

Wat vinden andere klanten van ons?

“Leuk, leerzaam en erg goed geregeld”

Michelle de Wit

“Heel modern centrum voorzien van alle voorzieningen. Ruim opgezet. Veel mogelijkheden en tof personeel”  

John de Wit

“Slipcursus gevolgd. Zou goed zijn voor iedere bestuurder”

Fer van Der Stam

Bekijk onze slipcursussen

Zakelijk

Er zijn ontzettend veel onvoorspelbare situaties in het verkeer waar je niet altijd de controle over hebt. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke weersomstandigheden en een nat wegdek…

Bekijk trainingen

Particulier

Bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad kun je als particulier terecht voor verschillende cursussen waaronder een slipcursus, motorcursus, caravancursus en meer. Bekijk ze hieronder allemaal!

bekijk trainingen

Groep

Bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad kun je als groep terecht voor de slipcursus 3.0 en slipcursus 4.0.

bekijk trainingen