Verhoogde Rijvaardigheidstraining

De instructeur start de training met een interactieve theoriesessie waarin dieper wordt ingegaan op afleiding in het verkeer, hoe makkelijk ontstaat afleiding? Het Nieuwe Rijden wordt hierin ook besproken. 

Na de theoriesessie verplaatst de deelnemer zich samen met de instructeur naar het circuit. Op het circuit gaat de deelnemer onderstaande leerzame en spannende praktijkoefeningen meerdere keren uitvoeren.

Prijs training voor 1 persoon: €100,- excl. BTW 

datum aanvragen

De basis van veilig rijden | Praktijk 

Op een modern trainingscircuit maken deelnemers kennis met de nieuwste inzichten over een veilige zit- en stuurhouding. Daarbij is er bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goed ontwikkelde kijktechniek. 

Remmen en uitwijken | Praktijk 

Een obstakel op de weg of een plotselinge file? Iedereen maakt het vroeg of laat een keer mee. Tijdens deze realistische oefening ervaren deelnemers hoe de remweg tot een minimum kan worden beperkt en hoe een obstakel veilig kan worden ontweken. 

Controle houden bij gladheid | Praktijk 

Door gladheid of een te snel genomen bocht kan het voertuig grip verliezen. Onze natuurlijke reactie verergert de situatie. Deze waardevolle oefening geeft inzicht hoe onder- of overstuur ontstaat en controleverlies over het voertuig kan worden voorkomen. Gegarandeerd slippen! 

Afleiding in het verkeer | Praktijk 

In de theorie hebben wij het al uitvoerig gehad over afleiding in het verkeer. De theorie gaan wij nu in de praktijk brengen. In deze unieke oefening ervaren deelnemers in het “WhatsApp” laantje wat afleiding in het verkeer met je doet. Kun je wel echt 2 dingen tegelijk? 

Openbare wegtraining 

Tijdens dit onderdeel krijgen deelnemers inzicht in de consequenties van de huidige rijstijl voor het milieu en veiligheid op de openbare weg. Deelnemers ontvangen tips die zij direct kunnen toepassen in de praktijk. In deze openbare weg training leren de deelnemers de principes van Het Nieuwe Rijden toe te passen in hun rijstijl. Daardoor gaan zij niet alleen zuiniger, maar ook veel veiliger deelnemen aan het verkeer. In de training leren de deelnemers risicovolle situaties te herkennen en hierop te  anticiperen. Ook het optimaal gebruikmaken van de tools van het voertuig komen aan bod tijdens de training. Deze training is op basis van één instructeur met één deelnemer en wordt uitgevoerd in het voertuig van de deelnemer. 

Contact opnemen

Onderwerpen tijdens de openbare weg training: 

– Positie in het verkeer 
– Gedrag in het verkeer 
– Veiligheid in het verkeer 
– Juiste zithouding in het voertuig (ergonomisch) 
– Afleiding in het verkeer 
– Anticiperen op medeweggebruikers 
– Het Nieuwe Rijden (zuiniger rijden) 
– Breed en ver kijken, kijktechnieken 
– Stuurtechnieken, zit- en stuurhouding 
– Waarnemen 
– Veilig parkeren en veilig wegrijden 

 

Kosten €100,- excl. BTW 

Datum aanvragen

Wilt u voor onderstaande zorgdragen: 

– Het voertuig dient gebruiksklaar te zijn 

– Het voertuig moet technisch in goede staat zijn 

– De chauffeur moet aantoonbaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs 

– De chauffeur moet op tijd aanwezig zijn