In samenwerking met Rijschool Roordink organiseren wij code 95 trainingen. Deze code 95 training is erkend door het CBR en staat voor 7 uur nascholing (praktijk) Vakbekwaamheid (code 95). Deze voor Nederland unieke training vindt plaats op ons rijvaardigheidscentrum te Lelystad.

Vraag offerte aan

Tijdens de code 95 W02-1.1 Rijoptimalisatietraining worden 4 verschillende onderdelen behandeld. Ieder onderdeel van de training wordt gestart met een korte theoretische uitleg van 10 minuten, daarna wordt een baantraining gedaan van 90 minuten. Iedere deelnemer rijdt daadwerkelijk 40 minuten. De overige tijd kijkt de deelnemer toe en doet actief mee bij vragen en aanwijzingen van de trainer.

1. Remmen- en uitwijktraining op droog- en nat wegdek (100 minuten)

Hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voordat je stil staat. Daarnaast zit in de ‘remweg’ bovendien de reactietijd van de bestuurder. Tijdens deze oefening wordt duidelijk hoeveel remweg je nodig hebt bij welke snelheden en hoe alert je kunt reageren op een noodsituatie. Daarnaast komt in deze oefening het uitwijken naar links of rechts in noodstop situaties aan bod. Dit alles wordt door gebruik van het gladde gedeelte van de baan duidelijk wat gladheid hier voor invloed heeft.

2. Manoeuvreren (100 minuten)

De meeste schades in Nederland zijn het gevolg van bijzondere verrichtingen en manoeuvreren. Door middel van een stuurslalom uitgezet met obstakels van zachte pylonen wordt door de deelnemers geoefend in het voor en achteruit manoeuvreren. Door juist gebruik van de spiegels en de juist stuurhouding en -methode wordt het leerdoel van deze training behaald.

3. Cirkel (100 minuten)

Op onze (gladde) cirkel die voor de helft voorzien is van een gladde strook, ervaart u onder andere onder- en oversturen. Het voertuig gaat in vloeiende zijdelingse beweging dwars door de bocht. Onze cirkel is geduldig en tijdens onze oefening krijgt u de skills van dit onderdeel onder de knie.

4. Helling (100 minuten)

Kijken, waarnemen, reageren, corrigeren en herstellen. Dat is de opdracht tijdens de oefeningen op de helling. Door de combinatie van een gladde helling/bocht met water is het alsof je rijdt op platgeslagen sneeuw. Deze oefening wordt zowel naar beneden als omhoog gereden een unieke oefening in Nederland..

Opbouw van de training

Ieder onderdeel van de training duurt 100 minuten en wordt gestart met een korte theoretische uitleg van 10 minuten, daarna wordt een baantraining gedaan van 90 minuten. Iedere deelnemer rijdt daadwerkelijk 40 minuten. De overige tijd kijkt de deelnemer toe en doet actief mee bij vragen en aanwijzingen van de trainer.

contact opnemen

Samenwerking

Deze code 95 training wordt in samenwerking met Rijschool Roordink georganiseerd op ons Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Voor meer informatie kunt u bij zowel Rijvaardigheidscentrum Lelystad als bij Rijschool Roordink terecht.

Inclusief

Deze training is inclusief ontvangst met wat lekkers, koffie, thee en cappuccino, en inclusief een lunch bestaande uit: 3 luxe broodjes belegd met divers beleg, 1 stuks handfruit, melk en jus d’orange. De training wordt afgesloten met een blikje frisdrank. 

Groepsgrootte

De groepsgrootte voor deze training is afgesteld op 6 deelnemers. Deze deelnemers worden door 1 instructeur begeleid. Per dag kunnen wij maximaal 4 groepen van 6 deelnemers tegelijk trainen.

Auto

Tijdens deze training wordt gebruik gemaakt van eigen voertuigen. Tegen meerkosten kan gebruik gemaakt worden van huur voertuigen. Neem hiervoor contact met ons op via info@rclelystad.nl

Duur van de training

1 dag, 7-uur. Deze code 95 training is erkend door het CBR en staat voor 7 uur nascholing (praktijk) Vakbekwaamheid (code 95)

Leerdoelen training

Kennis van de technische kenmerken en de werking van de veiligheidsvoorzieningen, teneinde voertuig onder controle te houden, de slijtage te beperken en disfuncties te voorkomen. Het brandstofverbruik kunnen optimaliseren.

Interesse?

Neem contact met ons op via 0320 783 001, vul ons contactformulier in of vraag direct een offerte aan.